A stylist újabban társadalmi problémák terén is kifejti véleményét.

Korábban a Velvet is beszámolt róla, hogy a világ népességének száma elérte a nyolcmilliárd főt. Az ENSZ becslései szerint 15 év múlva, 2037-ben éri el a bolygó népessége a 9 milliárdot, a 2080-as évekre pedig 10.4 milliárdan leszünk a Földön.

Az emberiség történelmének legújabb mérföldkővéről Lakatos Márk egy TikTok-videó keretein belül mondta el a véleményét. A divattervező kiáll azok mellett az emberek mellett, akik nem szeretnének gyermeket vállalni az életük során.

Lakatos szerint ezeket az embereket nem kirekesztenie kellene a társadalomnak, hanem jutalmaznia őket, amiért nem adnak hozzá még egy főt az amúgy is túlnépesedett földhöz.

A stylist tisztában van azzal, hogy népszaporulat jelentős része Ázsiában, Afrikában és Dél-Amerikában keletkezik, és Európában – így Magyarországon is – fogynak az emberek, de véleménye szerint nem a fehér embernek kell mindig és minden áron uralnia a bolygót.

@lakatosmarkstyle Senki ne csesztesse azokat, akik nem vállalnak gyereket! ❤️ #fyp #fy #foryouba #nekedbe #magyartiktok #csillagszoro #túlnépesedés #nekedbelegyen #nohomophobia ♬ eredeti hang - Lakatos Márk

„Lehet, hogy csökkent a nemzetünk, de biztos, hogy azt nem azzal kell megoldani, hogy bűntudatot, szorongást és mindenféle más komplexusokat plántálunk bele az emberekbe, kirekesztjük és bűnösnek nyilvánítjuk azokat az embereket, akik nem szülnek” – mondta Lakatos.

Hanem azzal, drága politikusok, hogy egy olyan közeget teremtünk, ahol az emberek létbiztonságban, társadalmi nyugalomban, békében és szabadon vállalhatnak gyereket

– zárta videóját a divattervező, hozzátéve, azokat az árvákat, akiket heteroszexuális szüleik elhagynak, a homoszexuális párok boldogan fogadnák örökbe és nevelnék fel őket teljes anyagi biztonságban.

(Borítókép: Lakatos Márk. Fotó: Kaszás Tamás/Index)