Egy baleset utáni röntgenfelvétel derített fényt a lövedékre.

A 95 éves kínai háborús veterán, Zhao egy kisebb balesetet szenvedett, amikor otthonában elesett. Az esést követően jól érezte magát, ám később nyaki fájdalomra panaszkodott, ezért fia bevitte a kórházba. 

A kórházban az orvosok meg akartak győződni róla, hogy nem zúzódott-e a férfi nyaka, ezért megröntgenezték, ám a felvételek kiértékelése során valami igazán váratlanra bukkantak:

egy régi töltényt fedeztek fel a férfi nyakában. 

A 95 éves veterán két háborúban is harcolt: a II. világháborúban a japán megszállók ellen küzdött, majd az ötvenes években a koreai háborúban Észak-Korea oldalán. 

Egyszer úgy sebesült meg, hogy egy sebesült bajtársát vitte át egy folyón. Emiatt számos repeszt szedtek már ki a testéből

– mesélte a sajtónak a férfi veje, Wang. Zhao úgy emlékszik, egy alkalommal az orrát találta el egy lövedék, amely a fogát is kiütötte. Az orvosokkal egyetemben úgy véli, ekkor kerülhetett a nyakába a töltény, amely több fontos nyaki érhez közel helyezkedik el, ezért a szakemberek nem javasolták az idegen tárgy eltávolítását. Zhao így továbbra is tölténnyel a nyakában éli mindennapjait. 

(via)

(Borítókép: Töltényhüvely. Illusztráció: Sean Gladwell/Getty)