Bár Párizsban ritkán havazik, így is meg tudjuk találni a módját annak, hogy ünnepi hangulatba kerüljünk karácsonykor a francia fővárosban.

Az adventi időszakban díszbe borul a világ valamennyi városa, köztük Párizs, ahol temérdek lehetőségünk van kiélvezni a karácsony hangulatát.

Karácsonyi vásárok

Párizsban november végétől újévig tartanak a karácsonyi vásárok, amelyek a város több pontján várják a látogatókat. Többek között a Notre-Dame-székesegyháznál vagy a folyó túlpartján, a Hotel de Ville-nél is meghitt környezetben forralt borozhatunk, vizslathatjuk a különböző portékákat és kóstolhatjuk végig a finomságok palettáját. 

Ezek a vásárok többnyire apró téli falvakra hasonlítanak, ahol élvezhetjük a feldíszített karácsonyfák látványát, ihatunk forró csokoládét, megnézhetjük az esti fényjátékot vagy felülhetünk egy körhintára.

Korcsolyázás

Párizs legnagyobb karácsonyi vásárát a Louvre előtt található Tuileriák kertjében rendezik meg minden évben. A La Magie de Noël (A karácsony varázsa) nevű hatalmas rendezvényen egy jégpályán is lehetőségünk van végigsiklani.

Sétahajózás a Szajnán

Egész évben naponta indulnak utasokra váró hajók a Szajnán, de karácsonykor olyan különleges ajánlatokkal is szolgálnak a romantikázni vágyóknak, mint az ötfogásos vacsora és pezsgő.

Séta a sugárúton

A világhírű sugárutat aligha kell bárkinek bemutani: a Champs-Élysées-t minden télen mintegy négyszáz, élénk piros fényekbe öltöztetett fa díszíti. A La Flamboyance elnevezésű show a Diadalívtől egészen a Place de la Concorde-on található óriáskerékig tart.

Templomi koncertek

Párizs templomait már lenyűgöző építészeti stílusuk miatt is érdemes meglátogatni, jó néhányban, mint például a Sainte-Chapelle-ben pedig koncerteket is tartanak az ünnepi időszakban. Az Île de la Cité-n található lenyűgöző gótikus építményben egészen újévig hallhatóak klasszikus hangversenyek, továbbá felár ellenében pezsgővel és tapas-szal kínálnak minket.

(Travel and Leisure)

(Borítókép: Havazik Párizsban. Fotó: Getty Images)