Az emelkedő árak miatt voltak kénytelenek a bezárás mellett dönteni.

A legendás Hauer Cukrászda több mint 130 év után kényszerült arra, hogy bezárjon. A cég üzemeltetői a megnövekedett energia- és alapanyagárak, valamint az ezzel járó csökkenő vendégszám miatt hozták meg ezt a nehéz döntést.

„A gazdasági környezet vendéglátóiparra gyakorolt hátrányos hatásai miatt – megnövekedett energiaárak és alapanyag árak, csökkenő turizmus és vendégszám – Kávéházunkat bezártuk!” – olvasható a kávéház bejegyzésében.

A fővárosi cukrászdát 1899-ben vette át Hauer Rezső, aki innentől saját nevén üzemeltette tovább. A cukrászda azóta műemlék státuszt is kapott, ám most több mint 130 évvel azután, hogy Hauer Rezső felfuttatta kénytelen bezárni. 

(Telex)

(Borítókép: A Hauer Cukrászda belső tere a Rákóczi úton. Fotó: