Megrendezte első állami bankettjét Károly király. Az Egyesült Királyság uralkodója a dél-afrikai politikusok és az elnökük, Cyril Ramaphosa tiszteletére szervezte az eseményt, amelyen királynéja, valamint trónörököse és annak neje is tiszteletét tette.

Az uralkodócsalád megbecsült nőtagjai öltözetükkel és kiegészítőikkel mind megemlékeztek egy-egy elhunyt családtagjukról a Buckingham-palotában tartott díszes vacsorán kedden. Kamilla királyné egy Bruce Oldfield tervezte királykék estélyiben érkezett a rendezvényre. A neves divattervező a '80-as években számos ikonikus ruhát alkotott Dianának, de tervezett már Catherine Zeta-Jonesnak, Zsófia wessexi grófnénak, Ránija jordán királynénak, Rihannának, Sienna Millernek, Taylor Swiftnek és Melanie Griffithnek is.

Férje édesanyjának emléke előtt tisztelegve Kamilla királyné fejét a néhai II. Erzsébet királynő lila ékkövekkel kirakott tiarája díszítette.

Viselt ékszerei szintén a szeptember 8-án elhunyt uralkodónő birtokába tartoztak korábban. A királynéval együtt Katalin hercegné is megemlékezett férje édesanyjáról: ő egy II. Erzsébet arcképével ellátott brosst tűzött a ruhájára. Wales első hölgye Diana hercegné előtt is tisztelgett: az 1997. augusztus 31-én egy szörnyű autóbalesetben meghalt Diana kedvenc tiaráját és fülbevalóját viselte. Hófehér estélyiét kedvenc tervezője,   Jenny Packha m álmodta meg.

Az öltözék vállrészét apró gyémántkövekkel díszítették.

(Femina)

(Borítókép: Kamilla királyné. Fotó: Getty Images)