Mínusz 196 Celsius-fokon, 31 éven keresztül tárolták az embriókat, mígnem egy pár örökbe fogadta és a nő kihordta őket.

Az 1992. április 12-én lefagyasztott embriókból gyönyörű kétpetéjű ikrek születtek egy négygyermekes oregoni anyuka, Rachel Ridgeway családjába. A kicsik október 31-én látták meg a napvilágot, miután 31 éven keresztül voltak lefagyasztva.

Ezzel új világcsúcsot állítottak fel.

A legrégebb óta lefagyasztott embrióból született gyermek rekordját eddig a 2020-ban született Molly Gibson tartotta. Őt embrió korában közel 27 évig hibernálták.

Az ikrek 2007-ben kerültek a National Embryo Donation Centerhez (NEDC). Biológiai apjuk egy akkor ötvenes éveiben járó férfi volt, a petesejt pedig egy 34 éves nőtől származott. Eredetileg egy másik házaspárnak szánták őket, ám végül Rachel és Philip Ridgeway fogadhatta őket örökbe.

„Ötéves voltam, amikor az Isten életet adott Lydiának és Timothynak, és azóta is megőrizte őket. Annak ellenére, hogy ők a legkisebb gyermekeink, bizonyos szempontból ők a legidősebbek. Van ebben valami elképesztő” – idézi Philip RidgewayBBC-hez intézett szavait a Femina.

Az NEDC reméli, hogy az ikrek születésének híre másokat is arra bátorít, hogy megtapasztalják az embrió-örökbefogadás áldásait.

(Borítókép: Embrió. Illusztráció: Shutterstock)