Bővítette kirakható, jellegzetes épületeinek sorozatát a LEGO. Az építeni vágyó felnőttek ezentúl az Eiffel-tornyot is felhúzhatják nappalijukban.

Sportautók, stadionok, űrhajók: a LEGO számos kiadásával nyeri el a vállalkozó kedvű felnőttek szívét, nemrég pedig újabb készlettel bővítette a történelmi jelentőségű épületekből álló termékcsaládját.

Az eddigi legmagasabb építményként dobta piacra a kirakható Eiffel-tornyot.

Az ikonikus épület alapján tervezett játék mostantól újabb kihívásként, illetve az építhető virágok és egyéb LEGO-készletek mellett lakásdekorációs elemként szolgálhat az alkotni vágyóknak.

A péntektől 260 ezer forintért elérhető új kiadás 10 ezer 1 darabból állítható össze, alapja 23 centiméter széles, a torony pedig 149 centiméter magas. A végső forma négy részletből áll össze, az acél szerkezet csipkéi apró darabokból állva adják ki a mintát. Jól kivehetőek a különböző szintek kilátói és a felvonók, valamint a legtetején lobogó francia zászló is elmaradhatatlan kellék. Az építmény lábainál a fás park is kirakható – írja a Player.

Tudta?

Az Eiffel-torony építését 1887-ben kezdték Gustave Eiffel építőmérnök tervei alapján. A munkálatok rohamtempóban haladtak, hogy az építmény elkészüljön az 1889-es Párizsi Világkiállításra. Havonta 12 métert haladtak vele a munkások, akik egy idő után sztrájkolni kezdtek, ezért irreálisan magas bért kaptak, hogy mindenképpen elkészüljenek a toronnyal. Az épület ellen már a munkálatok megkezdése előtt is több művész tiltakozott, ez a hangulat pedig csak fokozódott a 324 méter magas vas monstrum elkészülte után, amely akkoriban a világ legmagasabb építményének számított. Bár az eredeti tervek szerint a kiállítást követően lebontották volna, ez végül nem következett be. Az Eiffel-torony azóta is Párizs ikonikus épülete, amelyet a franciák többsége ugyan a mai napig ki nem állhat, a turisták rajonganak érte.

(Borítókép: Eiffel-torony Legóból. Fotó: YouTube)