A brazil válogatott kiválósága a Szerbia elleni csoportmeccsen könnyek között hagyta el a pályát.

Neymar a a katari labdarúgó-világbajnokság tegnapi brazil-szerb válogatott meccsén szenvedett bokasérülést, ám azt követően még rövid ideig a pályán maradt, később azonban cserét kért. Mindenki azt találgatja, hogy mennyire lehet súlyos a sztárjátékos sérülése. A brazil válogatott edzője, Tite szerint ugyanakkor láthatjuk még a pályán a PSG csatárát.

Ezer százalékig biztos vagyok benne, hogy Neymar még pályára lép ezen a világbajnokságon. Legyenek biztosak benne önök is.

A világ valaha volt legdrágább játékosára rájár a rúd a világbajnokságokon. A 2018-as vébén eleve sérülten vállalta a játékot, ami a teljesítményén is meglátszott. Négy évvel korábban még ennél is súlyosabb eset történt: a brazil hazai rendezésű világbajnokságon súlyos gerincsérülést szenvedett a kolumbiai Juan Zunigával való ütközésekor. A sérülés a pályafutásának is véget vethetett volna, az orvosok elmondása szerint néhány centin múlott, hogy nem bénult le.

A brazil válogatottat akkor olyannyira megrázta legjobb játékosának hiánya, hogy az elődöntőben történelmi, 7-1-es vereséget szenvedett Németországtól.

2018-ban a félig egészséges Neymarral a fedélzeten a negyeddöntő volt a csapat végállomása. Könnyen lehet, hogy a katari vébé lesz az utolsó lehetősége Neymarnak, hogy megnyerje Brazíliának a világ egyik legnépszerűbb nemzetközi versenyét. 

Úgy fogok játszani, mintha ez lenne az utolsó világbajnokságom. Minden meccsen úgy lépek majd pályára, mintha utoljára játszanék, mivel nem tudhatjuk, mit hoz a holnap. Nem tudom garantálni, hogy lesz még egy világbajnokságom. Őszintén nem tudom

– nyilatkozta Neymar az O’Globónak a katari vb-t megelőzően. 

(Borítókép: Neymar bokasérülést szenvedett. Fotó: Etsuo Hara/Getty)