Három szabályt gyűjtöttünk össze, amelyeket nem mindenki ismer, pedig könnyen elkerülhetjük velük a kínos helyzeteket.
  1. Ha az asztalnál nincs több szék, vagy egyéb hely, ahová az hölgyek a táskájukat helyezhetik, akkor semmiképpen nem tehetik le a földre. Amennyiben nincsen táskatartó, és sehogy nem megoldható a kiegészítő elhelyezése, akkor a pincértől kérhető segítség, aki hoz egy extra széket erre a célra.
  2. Sokszor előfordul, hogy valamilyen okból fogva félbeszakítjuk étkezést, de később szeretnénk folytatni. Ebben az esetben az asztali etikett szerint a villát és a kést keresztbe kell elhelyezni a tányéron úgy, hogy a száraik felénk nézzenek. Ha viszont végeztünk az étkezéssel, akkor közvetlenül egymás mellé helyezzük evőeszközeinket. Könnyen kellemetlenséget okozhat, ha elviszik az ételünk, holott még nem is végeztünk...
  3. A boros poharakat tilos a kehely résznél megfogni. Az ilyen típusú poharakat mindig a száránál, vagy esetleg a talpánál kéretik magunkhoz venni. Ez azért is fontos, mert így kéz melegünkkel nem melegítjük fel a bort és a pohár sem lesz tele ujjlenyomattal. Igencsak illúzióromboló hatása van, ha egy elegáns étteremben ilyen koszos pohárból kell innunk az ínycsiklandó - és vélhetően nem olcsó - borunkat. 

(Borítókép: Boros poharak egy étteremben. Illusztráció: Linda Raymond/Getty)