Több rémes hiedelem is kering azzal kapcsolatban, mi mindenre használják a szállodák egyes vendégei a szobákban kikészített vízforralót. Egyes tevékenységek közel sem felelnek meg a higiéniai előírásoknak.

Apró csokoládék, teafilterek és egy elektromos vízforraló: általában ez a kép fogad minket, ha betérünk egy szállodai szobába és rátekintünk az egyik aprócska komódra. Késői érkezés vagy egy átaludt éjszaka után előszeretettel élünk a lehetőséggel, és készítünk magunknak egy forró teát, vagy csak melegítünk egy kis vizet egy tál kínai zacskós leveshez. Ez utóbbi azonban nemcsak nekünk juthat eszünkbe, akik pedig kevésbé ügyelnek a higiéniára, a tálak keresésével sem bajlódnak.

Nem rendeltetésszerű használat

1. Főzés

Bármihez is van szükségünk forró vagy forrásban lévő vízre, a vízforraló rendeltetésszerű használata csakis a víz felmelegítését jelenti. Ehhez képest előfordul, hogy a már említett példánál maradva, a különböző tésztás, vagy egyéb instant levesek tartalmát a vízforralóba borítják. Az étel elfogyasztása után sokan azzal sem bajlódnak, hogy elmossák a készüléket, ha pedig a takarító sem veszi észre, a következő vendég egy hagymás, csirke- vagy rákhúsos leves beszáradt maradékait is hozzáöntheti a teájához.

2. Mosás

Ha elfelejtünk elég fehérneműt vinni magunkkal, a koszos viseletet egyszerűen kitisztíthatjuk a fürdőszobai mosdókagylóban beáztatva. Egyesek ugyanakkor egyszerűbb módszernek vélik, ha piszkos fehérneműiket beleteszik a vízforralóba, felöntik vízzel és kiforralják. Ezek után vendég legyen a talpán, akinek van gusztusa ebben a készülékben vizet melegíteni a teájához, vagy leveséhez – mutat rá a Business Insider cikke alapján a Földjáró.

(Borítókép: Szállodai vízforralót használó férfi. Illusztráció: Getty Images)