A sportoló kemoterápiás kezelésekre járt az utóbbi időben, állapotáról lánya adott felvilágosítást nemrég.

A sokak által a világ valaha volt legjobb játékosaként emlegetett brazil csatár a hírek szerint kemoterápiás kezelésekre járt az utóbbi időszakban, azonban a mostani látogatása nem volt betervezve – írja a BBC. Pelé kórházi kezeléséről azóta a lánya is közzétett egy bejegyzést az Instagram-oldalán: 

„Sok a riadalom a médiában apám egészségi állapotával kapcsolatban. A kórházban van, ahol a gyógyszereit szabályozzák. Néhány testvérem Brazíliába látogat. Nincs vészhelyzet vagy új szörnyű fejlemény” – írta.

A 81 éves Pelé vastagbéldaganattal került kórházba még 2021 szeptemberében. A legendás futballistát azonnal megoperálták, majd hetekig az intenzív osztályon lábadozott. Szervezete a kemoterápiás kezelésre is jól reagált, ám később újra kórházba került, mert a rák áttéteket képzett a májában és a tüdejében. Gyógyszeres kezelése a mai napig folyik.

Évekig a csúcson

Pelét minden idők egyik legjobb focistájának tartják: 1958 és 1970 között háromszor lett világbajnok. A brazil válogatottban 92 meccsen 77 gólt szerzett, ami a mai napig rekord.

(Borítókép: Pelé. Fotó: Paul Zimmerman/Getty)