A csatorna az egyik esetben az orosz-ukrán háborúra való tekintettel hagyott fel a gyártással.

Az RTL új streaming-szolgáltatásának elindulásával minden eddiginél több magyar sorozatot láthatunk a jövőben, de három korábbi szériától búcsúzniuk kell a nézőknek. A SorozatWiki szerint a Hotel Margaret esetében ez annyira nem meglepő. A krimi műfajban készült napi sorozat közepes nézettséggel indított, majd folyamatosan saját negatív rekordjait döntögette. Egy hónap után késő estére tette át a sorozatot az RTL, míg később éjféli időpontra száműzték a Hotel Margaretet. A sorozat összesen 1 évadot, azon belül 60 epizódot élt meg.

Szabó Zsófi a Hotel Margaretben.
(Fotó: RTL Sajtóklub)

Jóval meglepőbb, hogy a Séf meg a többiek című vígjátéksorozatot sem folytatja a kereskedelmi csatorna. A széria márciusban debütált és kifejezetten jónak mondható nézettséggel indított, de később közepesre esett vissza. Ettől függetlenül a nézettségi adatok önmagában nem indokolták volna a sorozat elkaszálását. Az már sokkal inkább, hogy a széria egy orosz sorozat magyar adaptációja. Az RTL azóta megerősítette, hogy a háborús helyzet miatt a továbbiakban jogi akadályokba ütközik az orosz licenc megvásárlása.

A Séf meg a többiek egy orosz formátumon alapul, az orosz vállalkozások részére pedig bizonyos kifizetések tiltottak az EU által

– olvasható az RTL közleményében. 

Schneider Zoltán a Séf meg a többiek című sorozatban.
(Fotó: RTL Sajtóklub)

Már hivatalos, hogy a Nagy Ervin főszereplésével készülő A Tanárból a 4. lesz az utolsó évad, nyáron pedig az is kiderült, hogy a Besúgóból sem lesz folytatás.

A TV2-nél is úgy döntöttek, hogy végleg lezárnak egy sorozatot: a Doktor Balaton a második évaddal véget ér. 

(Borítókép: Schneider Zoltán a Séf meg a többiek című sorozatban. Fotó: RTL Sajtóklub)