Tartósan magas koleszterinszintje és vérnyomása, ödémás bokája, kínzó fájdalmat okozó ízületi gyulladása és savas refluxa miatt rohamosan romlott az egészségi állapota, ezért lánya sírva kérlelte az életmódváltásra: Joan MacDonald 5 év alatt 29 kilótól szabadult meg és ez idő alatt impozáns izmokat növesztett.

A Mexikóban élő idős hölgy 70 éves korában válaszúthoz érkezett: egyre súlyosbodó egészségügyi problémái miatt eldönthette, hogy orvosai vagy drasztikusan megemelik a gyógyszeradagjait, vagy gyökeresen változtat az életmódján. Miután lánya egy tulumi edzőterem tulajdonosa, a hölgy felajánlotta az édesanyjának, hogy elindítja őt az egészséges életmódhoz vezető úton. Először egy online csapattal kezdett csoportos edzésekbe és változtatott az étrendjén, majd kiváltotta első kondibérletét és lányával együtt fogott bele az edzésekbe. Bár kemény munka volt, MacDonald idővel az edzőterem rabjává vált:

5 év alatt 89 kilóról 60 kilóra fogyott és tetemes izomzatot épített magára.

Mostanra valóságos Instagram-sztár lett belőle, napi szinten 1,3 millió ember kíváncsi arra, hogy milyen képeket és videókat oszt meg az életéről, az edzéseiről és a teste átalakulásáról. A saját sikerein felbuzdulva könyvet írt és létrehozott egy applikációt Train with Joan, vagyis Edz Joannel néven, amelyben edzésterveket, táplálkozási tanácsadást és diétás recepteket, nem mellesleg saját magát és az asszisztenciáját kínálja az előfizetőknek. Úgy véli, ha ő képes volt, másnak is sikerül, tapasztalataival őket szeretné segíteni.

(Femcafe.hu)

(Borítókép: Súlyzózó idős asszony. Illusztráció: Getty Image)