A jelenleg legjobbra értékelt magyar teniszező egy oroszországi torna miatt került célkeresztbe.

A nemzetközi sportéletből kizárt Oroszországban lépett pályára két magyar éljátékos, Fucsovics Márton és Bondár Anna – számolt be a 24.hu

Úgy tűnik, az erkölcs is megvásárolható.

Alig egy hete ismerte el az Európai Unió, hogy Oroszország terrorista állam és a terrorizmus támogatója, ma pedig #tipsarevic #troicki #fucsovics #martinez #zapatamiralles #bondar #djere a Gazprom pénzéért játszanak Szentpéterváron” – írta a Twitteren Szerhij Sztahovszkij visszavonult ukrán teniszező, aki ezzel minden tornán résztvevő pályatársának üzent. 

A Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF) a címvédő, 2021-es győztes orosz válogatottat kizárta a 2022-es Davis-kupáról és felfüggesztették az oroszországi versenyeket is. 

Ennek ellenére két magyar éljátékos, az ATP-világranglista 88. helyén álló Fucsovics Márton és a WTA-világranglista 79. helyét elfoglaló Bondár Anna elutazott Oroszországba. 

Az ügy kapcsán az érintetteket is kereste a hírportál, ám Fucsovics nem kívánt nyilatkozni, Bondárt pedig nem érték el. „A két játékos nem tudatta a Magyar Tenisz Szövetséggel a szentpétervári bemutatótornán való részvételi szándékát. De nem is kellett, hogy ezt megtegye, mert mind a ketten profi egyéni sportolók, arra, hogy ők a határokon túl hol és milyen versenyeken indulnak, az MTSZ-nek nincs ráhatása, legfeljebb a hivatásos teniszezők ernyőszervezeteinek, az ATP-nek és a WTA-nak” – nyilatkozta a Magyar Tenisz Szövetség. Mivel decemberben nívós teniszversenyek már nincsenek, így a két játékost valószínűleg a formában maradás, valamint a pénzdíjazás motiválhatta.

A teniszhez hasonlóan a legtöbb nemzetközi sportszövetség kizárta az oroszokat a versenyekről, így például a jelenleg is zajló katari labdarúgó-világbajnokságon sem vehet részt az orosz válogatott. 

(Borítókép: Fucsovics Márton. Fotó: Zhe Ji/Getty)