Az elmúlt években sokakban felmerült már a kérdés: mi történik A Konyhafőnökben megmaradt rengeteg alapanyaggal? A főzőshow állandó zsűritagja most elárulta, mit csinál a stáb az ételekkel.

Fördős az RTL rövid videójában, amely A Konyhafőnök VIP idei, egy hónappal ezelőtt elstartoló évada kapcsán készült, elmondta: a konyhában komoly verseny zajlik. Teljesen normális dolog szerinte, hogy a versenyzők nem tudnak mindent hasznosítani. A gasztroműsor ezen szakaszában csupán egy tányér főételt kérnek a játékosoktól Rácz Jenővel és Sárközi Ákossal.

A zsűritag végigvette a húsok összes lehetséges felhasználását is. 

„Szeretnék ezúton is mindenkit megnyugtatni, hogy ezeket nem a kukába dobjuk.

A zero waste, azaz a nulla hulladék elvét követjük, egyébként most már jó rég óta.

Odafigyelünk arra, hogy amennyire csak lehet, minden egyes kis darabkáját, porcikáját az összes alapanyagnak felhasználjuk. Alapvetően három irányba indulhat el az az alapanyag, ami megmaradt a pulton. Az egyik – talán ez a legfontosabb –, hogy megpróbáljuk ezt jótékony célra felhasználni. A kettes irány, hogy egyszerűen visszaforgatjuk, és majd egy későbbi feladatban, ha olyan az alapanyag, akkor az újra fel fog bukkanni. Természetesen nem pontosan ugyanúgy, de mondjuk mikor egy egész csirkével kell dolgozni, de senki nem használt fel egy egész csirkét, a megmaradt részekből alaplé lesz, de lehet, hogy ledaráljuk és darálthúst fognak kapni a versenyzők, vagy mondjuk két-három nap múlva egy csirkecombot fog valaki találni a búrája alatt. Természetesen az sem lehet, hogy állandóan ennyire ismételjük magunkat. Amikor valami megmarad, és sem adomány, sem új feladat formájában nem kerül vissza a körforgásba, akkor megtörténik a legkellemesebb rész: elfogyasztja a stáb” – nyugtatta meg a tévénézőket Fördős.

A Konyhafőnök háttérséfje a videóban, amit a 24.hu szúrt ki, azt is bemutatja, mit készített a megmaradt egész csirkékből.

(Borítókép: Rácz Jenő séf kóstoláskor. Fotó: RTL/Tulok András)