Segítségével gyerek- és állatbiztossá tehetők a szállodai szobák és több, hirtelen felmerülő problémára is megoldást nyújthat: vajon mi az?

Megjavíthatók vele a szakadt vagy törött bőröndök, segítségével elsötétíthetők a szobában működő elektromos készülékek fényei, de akár a járművűnk gyors reparálására is felhasználható:

a ragasztószalag bár elsőre valószínűtlennek tűnhet, az egyik legpraktikusabb tárgy, amelyet magunkkal vihetünk egy utazásra.

Samantha Brown, a PBS amerikai közszolgálati csatorna Places to Love című műsorának házigazdája több mint húsz évnyi utazási tapasztalattal a háta mögött hívta fel követői figyelmét a tárgyra. Bevallása szerint számtalan buktatóval találkozott már a kiruccanásai során és az esetek többségében a ragasztószalag megoldást nyújtott a számára. Segítségével nemcsak a meghibásodott, elszakadt vagy törött tárgyakat, eszközöket lehet ideiglenesen jobb állapotba hozni, de a szálláshelyek is könnyen gyerek- és állatbaráttá változtathatók:

a redőnyök vagy függönyök zsinórjai, illetve a konnektorok leragaszthatók, a sarkok és élek pedig tompíthatók vele.

A műsorvezető tanácsa szerint, ha egy utazás előtt magunk is ragasztószalag vásárlása mellett döntünk, érdemes minél nagyobb tekercset és valamilyen vidám színt választanunk.

(Roadster)

(Borítókép: Utazó férfi a Brooklyn hídon. Fotó: Getty Images)