Vírusos fertőzés támadta meg a francia válogatottat.

A címvédő francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Didier Deschamps aggódik, ugyanis többen is ágynak estek a világbajnoki döntő előtt. 

Franciaország Marokkó válogatottját búcsúztatta az elődöntőben. Ezen a mérkőzésen Dayot Upamecano és Adrien Rabiot megfázás miatt kihagyta a címvédő együttes keddi edzését, és a francia szövetség (FFF) közlése szerint könnyített munkát végzett beltéri tréning keretében. A két játékos felépülésében ugyan nagyon bíznak, de aggodalomra adhat okot az edzőnek, hogy újabb játékos, Kingsley Coman is belázasodott. 

Deschamps attól tart, hogy a csapatnál terjedű vírus megfertőzheti a többieket is, így tönkre teheti a világbajnoki finálét a csapatnak. 

Katarban folyamatosan mennek a légkondicionáló berendezések a zárt helyeken, sőt a stadionokban is. Korábban a brazil válogatottnál is problémákat okozott, influenzaszerű tüneteket produkáltak a játékosok a hirtelen hideg levegőtől.

A vb-döntőn argentin-francia összecsapás várható. A gallok 60 éves rekordot dönthetnek meg, ha 2018 után 2022-ben is elhódítják a trófeát. 

(Borítókép: Francia válogatott. Fotó: Lionel Hahn/Getty)