Íme a nap képe!

Múlt szombaton 84. alkalommal tartották meg Genf legrégebb óta létező sporteseményét, a Karácsony Kupát. Az eredetileg Coupe De Noel névre keresztelt rendezvényen a résztvevők karácsonyi maskarában merültek a Genfi-tóba, hogy mindössze 8,8 Celsius-fokban leússzák a kiszabott távot. A nap képén két hölgy látható, akik rénszarvas maskarában merültek a mélybe.

A svájci Genfben megrendezett Karácsony Kupa a világ egyik legnagyobb téli úszási eseménye. 1934-ben rendezte meg először René Doria kekszgyártó, azóta minden évben advent utolsó vasárnapján tartják. Az eredeti szabályok szerint az indulóknak 25 fős csoportokban kell 100 méteres távolságot megtenniük. Minden csoport 4 percenként merül a vízbe.

2018-ban először rendezték meg a Karácsony Kupa továbbfejlesztett változatát, az úgynevezett Givrée du Jet d'Eau-t, amelyet a tervek szerint minden 5. évben megtartanak majd. Ennek során a szervezők nagyjából 500 méteres távolságot kínálnak az úszóknak a genfi vízsugár és a helyi kikötő bal partján lévő Angol kert között. A versenyre első alkalommal 80 fő jelentkezett, a következőt jövőre, 2023-ban tartják.

(Borítókép: Karácsony Kupa, 2013. Fotó: Getty Images)