Több sportágban sincs megállás karácsonykor.

Labdarúgás karácsonyra

December 26-án délután fél 2-től egészen este 11 óráig rendeznek mérkőzéseket az angol első osztályú labdarúgó-bajnokságon. A Premier League-ben ez már-már hagyománnyá nőtte ki magát, így a játékosoknak nem újdonság, hogy a december 26-ai ünnepnapon is pályára kell lépniük. 

Az angol klubcsapatok évről évre maratoni hosszúságú szezonokat teljesítenek, ugyanis a legjobb gárdák a bajnokság mellett két hazai kupasorozatban, valamint európai kupákon is versenyeznek.

Éppen a szoros versenynaptár miatt kényszerül rá az angliai szövetség, hogy karácsonykor is rendezzenek fordulót.

Természetesen a futballrajongók ezt mindig örömmel fogadják, de azt sokan hajlamosak elfelejteni, hogy ez bizony komoly áldozattal jár a sztárfocisták részéről. A december 26-ai forduló egyben azt is jelenti, hogy december 24-én vagy 25-én edzeniük is kell, így a játékosok kevés időt tölthetnek együtt családtagjaikkal a karácsonyi időszakban. A karácsonyi forduló legizgalmasabb párosításának az Aston Villa-Liverpool és az Arsenal-West Ham United rangadók ígérkeznek. December 27-én még további két mérkőzéssel zárul a forduló. 

Érdekesség, hogy a másodosztályban is teljes fordulót rendeznek december 26-án. Itt szintén a magas mérkőzésszámok indokolhatják ezt, ugyanis összesen 46 meccset kell játszaniuk, ráadásul sok idő kiesett a rendhagyó, télen rendezett katari vébé miatt is. 

Karácsonyi NBA

Az NBA még drasztikusabb, mint a Premier League, ugyanis december 24, 25 és 26-án is rendez mérkőzéseket. Az amerikai kosárlabda-bajnokságon ez a hagyomány 1947, vagyis a liga megszületése óta létezik. Persze kicsit csalóka lehet, hogy ami nekünk december 24-e hajnali 1 óra, az náluk még csak december 23-a este.

Viszont december 25 és 26-án helyi idő szerint is vannak meccsek.

WWE Live Holiday Tour a Madison Square Gardenben

A pankrációval foglalkozó World Wrestling Entertainment minden évben nagyszabású turnét szervez. Az idei évben a legvártabb állomás a méltán híres New York-i Madison Square Garden lesz. A több mint 20 ezer néző befogadására képes létesítmény az USA egyik legnépszerűbb csarnoka, amelyet csakis a legnagyobb események megrendezésére adnak bérbe. Ha valaki egy kis verekedésre vágyik a mézes mázos ünnepi hangulat helyett, akkor keresve sem találna jobb programot. 

(Borítókép: Télapónak öltözött szurkoló a tavaly december 26-án rendezett Aston Villa-Chelsea mérkőzésen. Fotó: James Gill - Danehouse/Getty Images Hungary)