Minden idők legtöbb szavazatával végzett az első helyen az Európa legjobb karácsonyi vására online szavazáson a budapesti Advent Bazilika.

A budapesti karácsonyi vásár évek óta a legjobbak között szerepel. A Szent István-bazilika falán bizonyos időközönként fényshow-t csodálhatunk meg, míg a tér közepén egy mini korcsolyapályát is kialakítottak. A budapesti karácsonyi vásár mögött a második helyen a lengyelországi Gdansk végzett, a harmadik peidg a romániai Craiova rendezvénye lett.

Románia legjobb karácsonyi vására Craiova városában található, ahol több egy millió LED izzó teszi hangulatossá a vásárt. A Városházával szemben található Mihai Viteazul tér jégpályává alakul át az ünnepek alatt, egy hatalmas karácsonyfa árnyékában.

A lengyelországi Gdanskban a karácsonyi vásár a város történelmi negyedében kapott helyet, így a hangulathoz az itt található műemlékek is hozzáadnak. Ez az egyik legromantikusabb karácsonyi vásár Európában, ahol még olyan helyet is kialakítottak, ahol a fagyöngy alatt lehet csókolózni.

(Borítókép: A budapesti Advent Bazilika karácsonyi vásár. Fotó: MTI/Mohai Balázs)