A sztárséf szerint a brit fiatalok nem érdeklődnek a konyhaművészet iránt.

A 47 éves szakács már fiatal kora óta a főzés szerelmese és mindegyik gyermekét rendszeresen bevonja a munkájába. 12 éves fia, Buddy Bear Maurice Oliver már most igyekszik apja nyomdokaiba lépni, ugyanis számos saját receptjét megosztja az interneten, továbbá csak úgy mind édesapja ő is készít videókat a témában.

Jamie Oliver egy rádióinterjúban mesélt arról, hogy több mint 30 éves konyhai tapasztalatát, annak köszönheti, hogy ő maga is igen fiatalon kezdett bele a szakmába, habár akkoriban még csak hobbi szinten.

„Jó voltam a főzésben. Nem azért, mert erre születtem vagy zseni vagyok, hanem mert gyakoroltam és csináltam újra meg újra. Szörnyű voltam az iskolában, de imádtam hétvégén dolgozni, megtanultam gürizni, megtanultam elfáradni és megtanultam pénzt keresni” – mondta a séf.

Korábban már a Velvet is beszámolt róla, hogy Oliver a világ számos pontján rendelkezik étteremmel, ahogy arról is, hogy az utóbbi időben rengeteg kritika éri ezeket a helyeket. Sokak sérelmezték az ételek minőségét, a kiszolgálás menetét és az árak magasságát is.

Ugyanakkor nemrég maga a séf fogalmazott meg egy kritikák a vendéglátóhelyeivel kapcsolatban. Mivel Oliver szerint a fiatalabb generáció már szinte egyáltalán nem érdeklődik a főzés iránt. Hogy ennek oka az egyre nagyobb teret nyerő gyorséttermi láncokban keresendő vagy esetleg a kevés szabadidőben még kérdéses, de mindenesetre Oliver szerint a brit fiatalok nem akarnak a konyhákon dolgozni sem olyan neves helyeken mint az ő étterme, sem pedig máshol.

„Áldás volt, hogy hét séffel dolgozhattam egy műszakban, akik mind megtanították, hogyan kell csinálni a dolgokat és elfenekeltek, ha nem jól csináltam. Érthetetlen számomra, hogy a brit gyerekek és emberek miért nem akarnak konyhán dolgozni. Ott boldogságot lehet szerezni” – tette hozzá.

(Labible)

(Borítókép: Jamie Oliver. Fotó: Getty Images)