Az ötszörös aranylabdás portugál sztár elfogadta a szaúdi élvonalban szereplő Al-Nassr ajánlatát, sőt, a családjával már ingatlant is keres az új csapatának főhadiszállása közelében.

A sportoló Szaúd-Arábia kirakatcsapatához igazolásának híre már a világbajnokság alatt is szárnyra kelt, ám sokan csak pletykának hitték. Ronaldo előző klubja, a Manchester United november végén jelentette be, hogy közös megegyezéssel szerződést bont a portugál sztárral.

Mint kiderült, a hír nagyon is igaz: egy helyi lap, az Al Riyadiah szerint a labdarugó két és fél évre írt alá az Al-Nassrral, ezalatt az idő alatt pedig több mint 174 millió euró, vagyis 69 milliárd forint fizetést fog kapni, de már az aláírásért is felvett 100 millió euró (39 milliárd 971 millió forint) bónuszt.

A 196-szoros portugál válogatott híresség amerikai dollárban 75 milliót, azaz 28 milliárd forintot fog keresni évente a szaúdiaknál, amivel a világ legjobban kereső focistája lesz. Ronaldo és családja már Rijádban (a város csapata az Al-Nassr – a szerk.) keresi új otthonát. A Daily Standard újságírója arról posztolt, hogy Ronaldo nem marad 2025 után az országban, ugyanis nem szeretné segíteni a 2030-as foci-vb megrendezéséért indított szaúdi kampányt, mivel Portugália is a rendezők között szerepel.

(Marca)

(Borítókép: Cristiano Ronaldo Fotó: Richard Sellers/Getty Images)