Sajnos tavaly is rengeteg szörnyű baleset történt a sportpályákon.
  • Son Heung-Min a Marseille elleni Bajnokok Ligája csoportmérkőzés 23. percében sérült meg, majd hosszas vizsgálat után hat perccel később le is kellett cserélni. A játékoson látszott, hogy zavart a tekintete, támogatni kellett azok után, hogy a Marseille játékosával, Mbembával ütközött. Mbemba nem volt vétkes. Mindketten egyszerre mentek a labdára, mígnem Heung-Min arca összetalálkozott Mbemba vállával.

Később kiderült, hogy Son komoly arcsérülést szenvedett, a bal szeme körül eltört a csont, ezért műteni kellett. A közelgő világbajnokság miatt különösen nagy volt az aggodalom, de Son végül részt tudott venni a tornán. 

  • Szeptemberben ijesztő jelenetek zajlottak le az észak-amerikai profi amerikaifutball-liga (NFL) 2. fordulójában, amikor a Buffalo Bills védőjének, Dane Jacksonnak a feje hátrabicsaklott a Tennessee Titans ellen 41-7-re nyert találkozón. A sokkoló történést követően elcsendesedtek a nézők és sokan imádkozni kezdtek a stadionban. Jacksont mentővel szállították kórházba, ahol különféle vizsgálatokon esett át, amelyek megállapították, hogy sem a nyakában, sem a gerincében nem keletkezett komolyabb sérülés.
  • A Tour de France országúti kerékpárversenyeken mindig is nagy figyelmet kapott egy-egy hatalmas tömegkarambol, azonban a tavalyi évben egy különösen súlyos baleset is borzolta a kedélyeket. A verseny 5. szakaszán több mint 20-an ütköztek, Emma Norsgaard-ot mentőautóval kellet kórházba szállítani.
  • Már a hosszabbításban járt az Argentína – Szaúd-Arábia vb-csoportmeccs, amikor a szaúdiak kapusa, Mohamed al-Ovajsz úgy ütött el egy felívelt labdát, hogy közben a levegőben arcon térdelte csapattársát, Jasszer al-Sahranit. A vizsgálatok során kiderült, hogy a 30 éves focistának az állkapcsa, az arccsontja, valamit több foga is kitört, úgyhogy műteni kellett. Némi gyógyírt nyújthatott, hogy a kórházban megtudta: társai végül nélküle is megverték a későbbi győztes Argentínát.

(Borítókép: Heung-Min Son arcvédő maszkban a sérülése után a vébén. Fotó: Mike Egerton - PA Images/Getty)