Az iglu-kávézóban akár negyven fő is elfér.

A világ legnagyobb iglu-kávézója és egyben a világ leghidegebb vendéglátóegysége a híres síparadicsomban, az indiai Gulmargban található. Körülbelül 11 méter magas és 13 méter széles befogadóterével akár 40 fő befogadására is képes.

A jégkávézó modellje egyáltalán nem újkeletű, ugyanis az igen népszerű a hideg éghajlatú országokban, például Finnországban, Svájcban és Kanadában, Indiában ugyanakkor igazi újdonságnak számít. Az üdülőközpont vezetősége reméli, hogy gigantikus méreteinek köszönhetőn az ő kávézójuk kiemelkedő látványosság lesz és gyarapítani fogja az odalátogatók számát.

„Néhány évvel ezelőtt láttam ezt a modellt Svájcban. Ott hotelt is építettek jégből és bár a hőmérséklet meglehetősen hideg volt, a helyet mindennel felszerelték és teljesen jól működött.

Úgy gondoltam, Gulmargban is annyi hó van, miért ne indíthatnánk el egy hasonló modellt"

– fogalmazott Syed Wasim Shah ötletgazda, aki 2021 végén hozta létre az iglu-kávézót. Az építményt 64 nap alatt összesen 7 ezer hótéglából húzta fel 1700 helyi munkás. A különleges vendéglátóhely rövid időn belül Ázsia egyik legnagyobb látványossága lett. A kétszintes kávézóban a jeges környezet ellenére meleg ételeket és italokat is felszolgálnak az emeleten, míg a földszintet a fotózkodó látogatók számára alakították ki.

(Noizz)

(Borítókép: Iglu. Illusztráció: Getty images)