Egy 1991-ben történt incidens miatt áll a bál az Amerikai labdarúgó-szövetségnél.

Az Amerikai labdarúgó-szövetség kedden jelentette be, hogy vizsgálatot folytat a válogatott szövetségi kapitánya, Gregg Berhalter ellen egy 1991-es eset miatt, amikor is a vádak szerint belerúgott jelenlegi feleségébe – számolt be az Origo

Az amerikai edző akkoriban még csak ismerkedett jelenlegi nejével, Rosalinddal, akit egy vitatkozás során megrúgott. A szakember állítása szerint a katari labdarúgó-világbajnokság alatt megzsarolták, ezért inkább maga vallotta be a történteket. Berhalter a Twitteren osztotta meg közleményét.

„1991 őszén találkoztam a lelki társammal. Négy hónapja randevúztunk, amikor egy incidens történt közöttünk, amely meghatározta a kapcsolatunk jövőjét.

Egyik este, amikor egy helyi bárban ittunk, Rosalinddal heves vitába keveredtünk, ami kint is folytatódott. A vita elfajult, és belerúgtam a lábába.

Az aznap esti tetteimre nincs mentség. Szégyenteljes pillanat volt, a mai napig bánom. Azonnal bocsánatot kértem Rosalindtól, de érthető módon nem akart velem foglalkozni. Elmondtam a szüleimnek, a családomnak és a barátaimnak, hogy mi történt, mert teljes felelősséget akartam vállalni a viselkedésemért. Rosalind tájékoztatta a szüleit, családját és barátait is az esetről. Bár a hatóságok soha nem tudtak az ügyről, önként kértem segítséget, hogy tanulni, fejlődni tudjak. Ez az egyik legértékesebb döntés, amit valaha hoztam. Ez a fajta viselkedés a mai napig nem ismétlődött meg” – nyilatkozta az edző.

A szövetség közleményt adott ki, amelyben azt írják, hogy vizsgálják az esetet. Mivel Berhalter szerződése decemberig szól, ezért a következő két mérkőzésen az USSF másra bízza a vezetőedzői feladatokat. Berhalter jövőjéről később döntenek.

Alig várom, hogy folytathassam az amerikai szövetséggel folytatott beszélgetéseimet a jövőről

– nyilatkozta előremutatóan az amerikai tréner. 

Ön mit gondol megbocsátható az amerikai edző tette?

(Borítókép: Gregg Berhalter. Fotó: John Dorton/ISI Photos/Getty)