Tűzoltók törték rá az ajtót Eva Rezesovára, aki eszméletlenül feküdt lakásában, miután gyógyszerre alkoholt ivott. A szlovákiai Kassán élő nő régóta küzd a démonjaival.

Eva Rezesová 2012-ben halálos balesetet okozott az M3-as autópályán, ittas vezetés közben. A tragédiában két házaspár vesztette életét, akik az előtte haladó autóban ültek. A milliomosnő 170 km/órás sebességgel hajtott beléjük.

Tettéért 9 év letöltendő börtönbüntetést kapott, ám jó magaviseletért 6 év után feltételesen szabadon engedték. A démonjaival azóta is küzd.

Nem titok, hogy Eva Rezesová régóta démonaival küzd. Hiába ülte le hatéves büntetését ‒ eredetileg 9 évre ítélték, ám jó magaviselet miatt korábban szabadulhatott ‒, azóta sem tudta feldolgozni a történteket, azt, hogy négy ember halálért felelős. Egy évvel ezelőtt Friderikusz Sándor podcastjában beszélt arról, hogy soha nem feledi el tettét.

Az a bűntudat most is ott van bennem. Hat év alatt megértettem, hogy fel kell vállalni a felelősséget és gondolni kell a következményekre

– nyilatkozta Rezesová egy évvel ezelőtt Friderikusz Sándor podcastjában.

Feltehetően a nem múló bűntudat vezethetett oda is, hogy tavaly december 14-én begyógyszerezte magát, a pirulákat pedig alkohollal öblítette le. Úgy tudni, hogy az édesanyja próbálta elérni a nőt telefonon, majd miután nem sikerült, értesítette a rendőröket. Az egyenruhások a tűzoltók segítségével jutottak be a zárt lakásba, ahol eszméletlen állapotban találtak rá Rezesovára. A helyszínre kiérkező mentőknek ugyan már nem volt feladatuk a helyszínen, a nőt kórházba szállították, ahonnan néhány nappal később saját felelősségre távozott. A hatalmas vagyonnal rendelkező család nem kommunikálta a Plus Jeden Den című szlovák lap értesüléseit.

(Borítókép: Eva Rezesová. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI)