Három különböző repülőtársaság után neveztek el három árva kiscicát, majd az egyik vállalat a hírt látva nagyvonalú adományt ajánlott fel.

Három árva kismacskának keres gazdit a The Animal Foundation nevű nevadai állatmenhely és -klinika. A megközelítőleg pár hetes trióról a Twitter-oldalukon tettek közzé egy bejegyzést, hogy új családot találjanak nekik.

A posztban a cicák neveit is elárulták: Frontiert, Deltát és Spiritet három különböző amerikai légitársaság után keresztelték el.

A Spirit nevű kiscica eredetileg a Southwest nevet kapta, ám a légitársasággal összeköthető botrányos karácsonyi események miatt – amikor is a járattörlések miatt több ezer utas rekedt a reptéren – a gondozók marketingokokból inkább átkeresztelték őt.

Miután a Frontier Airlines képviselői látták a híradóban a cicákról készült tudósítást, a társaság a közösségi média fiókján keresztül felajánlotta, hogy ingyen repülőjegyeket adományoz a picik örökbefogadóinak – írja a Roadster.hu.

“Szívesen adunk fejenkét két repülőjegy-utalványt annak, aki adoptálja Deltát és Spiritet, valamint négyet annak, aki hazaviszi Frontiert” – olvasható a bejegyzésben, amely rengeteg pozitív kommentet kapott. Feltehetőleg mostanra mindegyik macsek gazdira talált, addig azonban mindhárman az anyukájukkal maradnak, amíg el nem érik a másfél kilós testsúlyt.

(Borítókép: Három kismacska egy férfi kezében. Illusztráció: Getty Images)