A magyar labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya azt állítja, csak a testvérét védte.

A verekedésről elsőként a Blikk adott hírt, ugyanis felkereste őket az az ember, aki szerint az általa példaképeként tisztelt Szalai Ádám megrúgta őt. A férfi szerint egy fotót szerettek volna kérni Szalaival, erre pedig tudtukon kívül a focista öccsét kérték meg. Miután ő nemet mondott, a férfi mérgében a következőket mondta: 

miért nem, te f*szfej.

Csak miután Szalai Ádám visszakérdezett, ekkor derült ki számára, hogy a futballista öccsét szólította meg, de ekkor már késő volt: Szalai először ordibálni kezdett vele, majd mellkason rúgta.

„Az öccse lefogta őt, én meg próbáltam bocsánatot kérni, majd a haverjaim segítettek felkelni. Közben az egyik barátom azt kérdezte Szalai Ádámtól, hogy te, aki egy példakép vagy, hogy tudsz ilyet csinálni? Mert ő tényleg az volt a számunkra, csodáltuk, ahogy a meccseken küzdött. De a történtek mindannyiunkat sokkoltak.”

A Blikk megszólaltatta a magyar válogatottól nemrég visszavonuló sztárjátékost is. A svájci FC Basel mellőzött játékosa szerint a helyzetben mindössze a testvérét védelmezte, akit részeg fiatalok inzultáltak, és egészen másképp emlékszik az esetre:

„Megpróbálom a legrövidebben és a legőszintébben összefoglalni a történteket. Valójában az öcsémmel voltam egy találkozón, majd az elköszönésünk után azt láttam, hogy négy, nagyon részeg fiatal körbeveszi a testvéremet, az egyikük pedig olyasmit üvöltött az arcába, ami itt idézhetetlen lenne, de támadásra utalt. Jó néhány méternyi távolságból is úgy értékeltem, hogy meg akarják verni a testvéremet.

Ezt természetesen nem hagyhattam, visszarohantam, majd egy rúgással eltávolítottam a testvéremtől az üvöltöző embert”

– nyilatkozta Szalai, aki szerint a férfi nem az igazat mondta a történtekről.

„Nem igaz, hogy a földön fekvő embert megrúgtam. Féltem a családtagjaimat, és minden körülmények között megvédem őket. Úgy tudom, szelfizni akartak a testvéremmel, amire ő nem volt hajlandó, ebből alakult ki a szóváltás. Amikor pedig négyen körbevették, ténylegesen fenyegetve érezte magát.”

A sértett férfi feljelentést tett a rendőrségen is, így jelenleg ismeretlen tettes ellen garázdaság miatt folyik eljárás az ügyben.

(Borítókép: Szalai Ádám. Fotó: RvS.Media/Basile Barbey/Getty)