Annyi biztos: nem kell kuporgatniuk a pénzt.

A Sportune online magazin beszámolójából kiderült, mennyi pénzt tesznek zsebre pontosan a Forma-1-es csapatfőnökök. A lap kimutatása szerint Frédéric Vasseur, Andreas Seidl és Andrea Stella nagyjából évi 6-8 millió eurót (2,3-3,1 milliárd forintot) keres, ám mindez semmi a legnagyobb istállókban dolgozók béréhez képest.

A Red Bull és a Mercedes nagyágyú csapatfőnöke, azaz Chris Horner és Toto Wolff még többet kaszál: előbbi 8-12 millió eurót (3,1-4,7 milliárd forintot) keres, míg utóbbi minimum 16 millió eurót (6,3 milliárd forintot).

Ezen összegek még inkább eltörpülnek, ha megnézzük a mezőny legjobban kereső pilótájának a fizetését: Max Verstappen évi 40 millió euró (15,8 milliárd forint) körül keres, amihez még hozzájönnek különböző bónuszok.

Noha a Forma-1 jelenleg a téli pihenőjét tölti, azért nem mondhatjuk, hogy történesektől mentes lenne az autósvilág. A következő szezonra készülve több csapat összetételével kapcsolatban is folynak a tárgyalások. A pilóták közül már többen is váltottak csapatot, de nincs ez másképp a csapatfőnökök esetében sem.

A legnagyobb meglepetés, hogy távozott a Ferraritól Mattia Binotto, akinek helyét Frédéric Vasseur vette át az Alfa Romeótól.

Vasseur helyett pedig a McLarentől érkező Andreas Seidl-t nevezték ki az Alfánál. A lavina ezzel tovább folytatódott, ugyanis Seidl utódja pedig Andrea Stella lett.

(scuderiafans.com)

(Borítókép: Toto Wolff. Fotó: Clive Mason/Getty)