A vállalat már korábban is fejlesztett autókat.

A 2023-as International CES eseményt a hagyományokhoz híven a Sony bemutatója zárta. A főként mobilgyártásról, filmes stúdiójáról és a PlayStation videójátékról ismert vállalat idén is robbantott: bemutatott egy elektromos meghajtású, futurisztikus autót. 

A kocsit a Honda gyárában fejlesztik, és várhatóan 2026-ban dobják piacra. Az eseményen a prototípust vehették szemügyre a szerencsések. Az autó az Afeela nevet kapta, amelyet a két cég első közös fejlesztéseként mutattak be. Egyéb részletet egyelőre nem tudni róla. 

Az Afeelával kapcsolatban annyi bizonyos, hogy a legmodernebb technológiákat alkalmazza. Képes önvezetésre, valamint kamerák, radarok és mesterséges intelligencia is segíti majd a sofőröket.

A két első ülés háttámláján helyet kapott egy-egy PlayStation játékkonzol, ami azért is logikus lépés, mert a cég házon belül népszerűsítheti egyik legnagyobb zászlóshajóját. 

A Sony a saját neve alatt már 2020-ban bemutatta a Vision-S elnevezésű elektromos autót, majd később ennek SUV verzióját is piacra dobta. 

(Borítókép: Az Afeela elektromos autó. Fotó: picture alliance/Getty)