Bár Susan Meachen amerikai szerző számára sorban érkeztek a részvétnyilvánítások és megemlékezések, sőt, kollégái gyűjtést is szerveztek a tiszteletére, mint kiderült, mégsem hunyt el.

A történet két évvel ezelőtt kezdődött, amikor az írónő lánya egy már törölt Facebook-posztban bejelentette, hogy édesanyja öngyilkos lett.

Susan Meachen romantikus könyveivel vált ismertté, 2020-ra pedig nagyobb rajongótábor alakult ki körülötte. Az ismertséggel rosszakarók, zaklatók is „jártak”, akik miatt Meachen egyszer öngyilkosságot kísérelt meg a fenti poszt megjelenése előtt pár héttel. Miután 2020 októberében a lánya azt nyilatkozta, hogy az írónő meghalt, a szerző Facebookján csak a műveit hirdető, illetve öngyilkossági prevenciós posztok jelentek meg. Az elmúlt években többen is gyászolták a nőt, ám mint nemrég kiderült, hiába: egy másik Facebook-oldalon megjelent egy bekezdés Meachen hivatalos fiókjából, ami szerint az írónő életben van. A következők szerepelnek ebben a People magazin szerint, illetve a Twitteren itt található egy képernyőfotó a közleményről:

„milliószor átvitatkoztuk, hogy ezt hogy kéne csinálni, és még mindig nem vagyok biztos benne, hogy ez így jó-e vagy sem. Csomó kérdés lesz, és gondolom rengetegen el fogják hagyni a csoportot. De a családom azt tette, ami szerintük a legjobb volt a számomra, és nem hibáztatom őket ezért. Majdnem megint meghaltam a saját kezem által, és nekik még egyszer át kellett menniük ezen a poklon. [...] Most jól vagyok, és remélem, hogy újra írni fogok. Kezdődjék a móka!” – olvasható a szövegben, melyet az ELLE szemlézett

A People magazin szerint Meachennek volt egy második sikertelen öngyilkossági kísérlete, valószínűleg az őt bántó rosszakarók miatt, a családja ekkor döntött úgy, hogy az lesz a legjobb, ha a nevében kijelentkeznek a közösségi médiából. Azt hazudták, hogy az írónő valóban belehalt második öngyilkossági kísérletébe, hogy ezzel is óvják őt az újabb támadásoktól.

Ha öngyilkossági gondolatai vannak, hívja a 116-123-as lelki elsősegély telefonszámot. Ha öngyilkossági szándéka van, hívja a 112-t!

(Borítókép: Író nő, illusztráció Fotó: Getty Images)