Tegnap este díjazták 2022 legjobb sportolóit és csapatait a Magyar Állami Operaházban.

Az utóbbi években már-már hagyományosan az Év Sportolója Gála az egyik legjobban várt sportesemény az újévben. Az idei díjátadó ünnepséget igazán patinás és méltó helyen, a felújított Magyar Állami Operaházban tartották. Az alábbiakban az este díjazottjait soroljuk fel. 

Az év legjobbja hagyományos csapatsportokban a férfi labdarúgó-válogatott lett, az egyéni sportágak csapatversenyei kategóriában pedig a női kardválogatott győzött.

A Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) szavazatai alapján az életműdíjat Fábiánné Rozsnyói Katalin olimpiai ezüstérmes kajakozó és mesteredző kapta. Az év fogyatékkal élőkből álló sportcsapata a női kerekesszékes vívóválogatott lett, míg az év e-sportolója díjjal ezúttal Torzsás Ádámot tüntették ki.

Az év edzője a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi lett, akinek a világhírű edzőlegenda és egyben olasz honfitársa, Fabio Capello adta át az elismerést. 

Az év sportpillanata is labdarúgással kapcsolatos: Kristoffer Zachariassen gólját választották a legszebb momentumnak, amellyel a Ferencváros megnyerte az Európa Liga csoportját. 

Az est fénypontja természetesen az év legjobb női és férfi díjazottjainak kihirdetése volt:

az MSÚSZ a férfiak esetében a világcsúcstartó úszót, Milák Kristófot, a nőknél pedig Kozák Luca gátfutót választotta meg a 2022-es Év sportolójának.

(Borítókép: Az év női és férfi sportolója: Kozák Luca és Milák Kristóf. Fotó: Papajcsik Péter / Index)