A Fortuna Düsseldorf elleni felkészülési találkozó 74. percében állt be csereként.

Az elefántcsontparti támadónak, Sébastian Hallernek igencsak nehéz éve volt 2022. A holland bajnok Ajaxtól eligazolt a Borussia Dortmundhoz, hogy pótolja a német csapat Manchester Cityhez távozó gólfelelősét, Erling Haalandot. Ennél meseszerűbben nem is alakulhatott volna a pályafutása, azonban egy vizsgálat mindent megváltoztatott. Kiderült, hogy a futballista hererákkal küzd.

A gyógyulásra már akkor is jó esélyei voltak, de mielőtt megkezdte a kemoterápiát két műtéten is átesett. Októberben szép pillanat volt, amikor ő adta át az idény legjobb kapusának járó, Jashin-díjat a France Football 2022-es gáláján. Haller azóta január 2-án edzett először újra együtt a Dortmund első keretével, sőt, a marbellai edzőtáborba is elutazott a csapattal. 

Nemrég újabb mérföldkőhöz érkezett a normális élethez való visszatérésben, ugyanis csereként pályára lépett a Fortuna Düsseldorf elleni felkészülési találkozó 74. percében.

A rák esetében a „meggyógyult” kifejezést nem lehet használni, de remélhetőleg Haller végleg maga mögött tudhatja a betegséget, és vele ezt a nehéz időszakot is a karrierjében. 

(Borítókép: Sébastian Haller. Fotó: Alexandre Simoes/Getty)