A katari vébé befejezése óta többen felháborodtak a bírói gyakorlaton, azonban az uruguayi csatár ment eddig a legmesszebbre.

Edinson Cavani uruguayi válogatott labdarúgó legutóbbi megszólalásában visszaemlékezett a Ghána-Uruguay mérkőzésre, amelyen a dél-amerikai csapat 2-0-ra kikapott. Ezzel a vereséggel Cavaniék kiestek a viadalról, így nem csoda, hogy a mérkőzés végén elszabadultak az indulatok:

többen megrohamozták a játékvezetőt, Daniel Siebert, miután nem ítélt meg egy büntetőt Uruguaynak. 

A két leghevesebben reklamáló játékos Cavani és Jose Maria Gimenez volt. Előbbi megrúgta a VAR (Video Assistant Referee) monitort, míg utóbbi lekönyökölte a FIFA versenyigazgatóját. Ezért egyes hírek szerint akár 15 mérkőzéses eltiltás is várhat az Atletico Madrid belső védőjére. A FIFA végül Cavanit, Fernando Muslerát, Diego Godínt és Gimenezt is fegyelmi vizsgálat alá vonta.

Noha közel egy hónap eltelt a 2022-es labdarúgó-világbajnokság döntője óta, a jelek szerint Cavani továbbra sem képes túllépni a történteken:

Vannak olyan dolgok, amelyeket nem kéne megtenni, de a játékvezető inkompetenciáját nem tudom ép ésszel felfogni. Ha engem megbüntethetnek azért, mert odasóztam a VAR-monitornak, akkor a minket kiejtő játékvezetőnek börtönben lenne a helye

– fogalmazott egy kis túlzással Edinson Cavani.

(Borítókép: Edinson Cavani. Fotó: Stu Forster/Getty)