A Chelsea csapatában tegnap bemutatkozó friss igazolás, Joao Felix rögtön az első mérkőzésén a kiállítás sorsára jutott. Utána jártunk, hogy mely játékosok jártak hasonlóan.

Lionel Messi

A Barcelona akkor 18 éves klasszisa éppen Magyarország ellen debütált az argentin válogatottban. A barátságos mérkőzésen Lisandro Lopezt váltotta a világbajnok támadó, de 47 másodperccel később már ki is állította Markus Merk játékvezető. Az esetben magyar részről Vanczák Vilmos volt a résztvevő, aki egy szabálytalanságot követett el Messivel szemben. A fiatal argentin játékos a fault után visszaütött a magyar védő arca felé és ez okozta a vesztét: mehetett zuhanyozni.

Paulo Dybala

Megint az argentin válogatott háza táján járunk. Paulo Dybalát minduntalan Messivel hasonlították össze, amikor berobbant a köztudatba. Nem csoda, hogy válogatott bemutatkozásuk között is párhuzamot vontak a rajongók: egy figyelmeztetést követően még az első félidőben megkapta második sárga lapját, így a kiállítás sorsára jutott. Dybala könnyeivel küszködve, fejét a mezébe temetve hagyta el a pályát, a Messi-vonal pedig újra felütötte a fejét a nemzetközi sportsajtóban.

Joao Felix

A Chelsea együttese finoman fogalmazva sincs jó formában az utóbbi időben. A bajnokságban sorra szenvedi el pofonokat, október 16-a óta csak egy meccset tudott megnyerni a gárda. Az együttesnek nincs igazi gólfelelőse sem, így nagy reményekkel igazolták le az Atletico Madrid portugál csatárát, Joao Felixet. Nem csoda, hogy Graham Potter vezetőedző rögtön a kezdőbe nevezte a friss igazolást. Felix jól is mozgott a mérkőzés elején, ám végül negatív hőse lett a mérkőzésnek: nagy igyekezetében sikerült nyújtott lábbal, térd alatt becsúsznia egyik ellenfelének, David Coote játékvezető pedig azonnal felmutatta neki a piros lapot.

Cristiano Ronaldo

Az ötszörös portugál aranylabdást a Juventusba igazolása után rögtön az első Bajnokok Ligája mérkőzésen kiállították, miután sportszerűtlenül viselkedett, és a kapu előtt ütötte meg az egyik Valencia-védőt. CR7 az eset után nagyon fel volt háborodva, a Juventus játékosok egyenesen megrohamozták a játékvezetőt, de nem volt mit tenni. A fekete-fehér mezesek végül Cristiano Ronaldo kiállítása után, 10 emberrel is simán legyőzték a spanyol ellenfelet.

(Borítókép: Joao Felix kiállítást érő becsúszása. Fotó: Craig Mercer/MB Media/Getty)