Lionel Messivel menne neki Cristiano Ronaldónak a szaúd-arábiai Al-Hilal csapata. Mint ismert, az ötszörös aranylabdás portugál sztárjátékos tavaly év végén igazolt át a szaúdi Al-Nasszr nevű klubhoz, amelynek így jócskán nőttek az esélyei a riválisával szemben.

Korábban a Velvet is beszámolt arról, hogy miután Cristiano Ronaldo bejelentette távozását az angol Manchester United futballcsapatától, a szaúd-arábiai Al-Nasszr igazolta le őt évi 200 millió eurós, vagyis 79 milliárd 231 millió forintos fizetésért. Ezzel a portugál játékos vált minden idők legjobban fizetett focistájává.

Ezt az összeget is megtoldaná az Al-Nasszr rivális csapata, az Al-Hilal, amely klub nem kevesebb, mint 300 millió eurót (118 milliárd 843 millió forint) ajánlana Lionel Messinek.

A spanyol Marca és a Mundo nevű lapok emlékeztetnek, hogy a hétszeres aranylabdás, most már világbajnok Messinek nyáron jár le a szerződése a francia Paris Saint-Germainnel. Az argentin válogatott a világbajnokságig nem akart dönteni a jövőjéről, ám a vb után arról lehetett olvasni, hogy feltehetőleg Párizsban marad és hosszabbít a mostani csapatával. Döntését az Al-Hilal a már említett nem csekély összeggel próbálja befolyásolni.

Messinek egyébként van már kapcsolata Szaúd-Arábiával, hiszen jelenleg szaúdi turisztikai nagykövet. Ennek ellenére kevés esély van rá, hogy követné Ronaldót a Közel-Keletre, habár néhány hónappal ezelőtt portugál ellenfeléről sem gondoltuk ugyanezt.

A Player.hu rámutat, hogy az Al-Hilal Szaúd-Arábia legnagyobb klubja, amely 18 alkalommal nyerte meg a szaúdi bajnokságot, összesen 65 trófeát nyert, ezzel Ázsia legeredményesebb csapata. Ázsiai BL-t négyszer nyert, ami szintén rekord. Jelenleg is címvédő.

(Borítókép: Lionel Messi. Fotó: Getty Images)