Több csapat is visszalépett a német válogatott csatár szerződtetésétől miután kiderült, hogy nem 18 éves.

Youssoufa Moukoko 2022/2023-as szezonja eddig parádésan alakult. A Borussia Dortmund csatára 14 bajnokin 6 gólig és 4 gólpasszig jutott, sőt, a német válogatott vb-keretében is helyet kapott. Nem csoda, hogy az utóbbi időben olyan hírek láttak napvilágot, miszerint a Newcastle és a Chelsea is örömmel soraiban tudná a kameruni születésű csatárt. Igen ám, de Moukoko azóta életkorcsalási botrányba keveredett.

Egy nemrég előkerült dokumentum szerint Moukoko valójában nem 18, hanem 22 éves.

A játékos a kameruni Yaounde-ban született, majd 2014-ben Németországba költözött, ahol később örökbe is fogadták. A fellelt dokumentumban a Yousouffa Mohamadou név látható, ami a hírek szerint hozzá köthető. 

Afrikában nem ritka, hogy visszaélnek a születési dátumokkal, miután sok esetben a beazonosítás szinte lehetetlen. A kameruni U17-es válogatott a közelmúltban épp a közép-afrikai Nemzetek Kupája selejtezőjére készült, amikor kiderült, hogy a 30 fős keretből 21-en megbuktak a korhatár-teszteken. Jean Pierre Fiala szövetségi edző ezután új játékosokat hívott be a keretbe, de kiderült, hogy közöttük is volt 11 túlkoros – számolt be az Origo.

(Daily Mail)

(Borítókép: Youssoufa Moukoko. Fotó: DeFodi Images/Getty)