Több változás is történt a világ legnépszerűbb autóverseny-sorozatában részt vevő csapatok életében az utóbbi időben. Számos helyen új csapatfőnököt köszönthettek az istállók, a szakembereket pedig nem kis gázsiért igazolták át.

Egy ideje ugyan befejeződött a Forma–1-es szezon, ám izgalmas történésekből így sem volt hiány a különböző csapatoknál. Számos istálló csapatfőnököt váltott: a Ferrarinál az Alfa Romeo egykori tagja, Frédéric Vasseur vette át Mattia Binotto helyét, míg a „Cavallino Rampante”, azaz az „ugró lovacska” jelképével ellátott csapat élére a McLarentől érkező Andreas Seidl került, mint ügyvezető igazgató. Az ő utódja Andrea Stella lett a wokingiaknál, és ahogy arról a Velvet korábban beszámolt, a Mercedes volt stratégája, James Vowles is távozott pozíciójáról, hogy csapatfőnöki székbe üljön a Williamsnél.

Mindezek után a francia Sportune online lap kíváncsi lett, vajon mekkora fizetésért váltottak csapatot az említett csapatfőnökök. Mint kiderült, 

Frédéric Vasseur, Andreas Seidl és Andrea Stella nagyjából évi 6-8 millió eurót, vagyis 2-3 milliárd forintot tehet zsebre.

A lap viszonyításképpen megemlíti, hogy a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner, valamint a Mercedes ügyvezető igazgatója, Toto Wolff 8-12 millió, illetve legalább 16 millió eurót keres évente, amely összegek átszámítva 3-4,7 milliárd, illetve 6,3 milliárd forint. Mindeközben a mezőny legjobban kereső pilótája, a Red Bull színeiben versenyző, belga-holland származású Max Verstappen évi 40 millió euró, mai árfolyamon 15,8 milliárd forint körül keres, nem beszélve az egyéb bónuszokról.

(Player.hu)

(Borítókép: Andreas Seidl és Andrea Stella. Fotó: Getty Images)