Nevető kisbabák, esetlen háziállatok és orbitális esések: a különböző humoros videóösszeállításokat senkinek sem kell bemutatni, tematikusabb felvételekre azonban már kevesebben keresnek rá. Hiánypótló videóként cikkünkben elhozunk egy kifejezetten téli összeállítást a legabszurdabb helyzetekről, amelyekbe egy ember a zord időben kerülhet.

Ha tél, akkor hideg, ha hideg, akkor hó: legalábbis ezt várnánk ettől az évszaktól, ám az Országos Meteorológiai Szolgálat egy nemrég kiadott közleménye szerint az idei tél legalacsonyabb hőmérséklete ezidáig mínusz 18 fok volt hazánkban a Hajdú-Bihar megyei Pocsajon, január 12-én hajnalban. Az ország nagy részén ekkor mínusz 2 és mínusz 15 fok közötti értékeket lehetett mérni. Napközben többnyire plusz fokok voltak, így idén egyelőre még nem kellett elővenni a család pincéjében 1940 óta dohosodó vastag bundákat.

És hogy miért pont 1940? Hazánkban az év február 16-án mérték a valaha volt leghidegebb hőmérsékletet, ami mínusz 35 fok volt a mai Miskolctapolcán.

Az alábbi videóösszeállítás egyes jelenetei akár ott és akkor is készülhettek volna, ha kizárólag a zord hideget vesszük alapul. A felvételeken szereplő emberek a legkülönfélébb helyzetekben esnek-kelnek, zuhannak le egy hatalmas jégcsap oldaláról vagy szakad be alattuk a jég – szúrta ki a Player.hu. Míg egyes kivágások valóban humorosak, némelyek valóssággal elképesztőek vagy veszélyesek, éppen ezért utánzásuk semmilyen körülmények között nem javasolt!

(Borítókép: Nyári szettben síelő férfi. Illusztráció: Getty Images)