Szörnyű balesetben vesztette életét Anton Walkes, az észak-amerikai labdarúgó-bajnokságban szereplő Charlotte FC 25 éves angol játékosa. Klubja osztozik a család fájdalmában.

Tragikus hajóbalesetet szenvedett az egyesült államokbeli Miami vizein január 19-én Anton Walkes. A mindössze 25 éves angol védő az észak-amerikai labdarúgó-bajnokságban szereplő Charlotte FC játékosa volt, halálhírét a klub közölte hivatalos Twitter-oldalán.

„A klubnál mindenkit lesújtott Anton Walkes tragikus halálhíre. Kiváló ember, apuka és csapattárs volt, akinek életvidám személyisége mindenkire hatással volt, akivel találkozott. Walkes az élet minden területén jobb emberré tette a körülötte lévőket, és a lehető legmagasabb színvonalon képviselte csapatát a pályán és pályán kívül is. Sokaknak nagyon hiányozni fog, gondolataink és imáink Walkes családjával vannak ezekben a szívszorító időkben. A klub teljes támogatásáról biztosítja az elhunyt családját”– írta közösségi oldalán a Charlott FC.

Walkes egy szezon előtti edzőtábor miatt tartózkodott Dél-Floridában. 

A Miami Herald című napilap beszámolója szerint két csónak ütközött össze a Marine Stadion közelében, ebben a balesetben szerzett halálos sérüléseket a futballista.

Egy éve igazolt át a Charlotte FC-hez

Anton Walkes a dél-londoni Lewishamban született. A Tottenham Hotspur akadémiáján nevelkedett és 2016-ban vált profi játékossá. Az MLS-ben 93 mérkőzésen lépett pályára. Mielőtt a Charlotte játékosa lett volna, három szezont töltött az Atlanta United-nál..

Februárban lett volna 26 éves.

(Borítókép: Anton Walkes. Fotó: Getty Images)