A különleges sziklaképződmény az ország hét csodájának egyike.

A Manpupumers, más néven „A hét óriás” egy titokzatos sziklaképződmény sorozat az Urál-hegységtől nyugatra, amely Oroszország egyik területe. Ez a 7 darabból álló hatalmas kőoszlop pontosabban a Troitsko-Pechorsky kerületben, a Komi autonóm köztársaságban áll.

A monolitok 30 és 42 méter közötti magasságúak. Belőlük hat szorosan egymás mellett, egy körben helyezkedik, míg a hetedik viszonylag távolabb. A geológiai oszlopok 200-300 éves múltra tekintenek vissza. Egyes kutatók úgy vélik, hogy a pillérek karsztos eredetűek, vagy oldható kőzetrétegek feloldódása következtében keletkezett képződmények lehetnek. Tekintve, hogy pontos magyarázattal senki nem tud szolgálni a Manpupumers keletkezésével kapcsolatban, számos helyi legenda kering róluk. 

Egyesek szerint a sziklák valaha élő óriások voltak, akik a Vogulski-hegység felé tartottak azzal a szándékkal, hogy elpusztítsák a mansi lakosságot. A helyiek sámánja azonban a varázsdobok segítségével kővé változtatta a rosszakaró lényeket.

A terület kissé ellenséges és elszigetelt, tundra, sztyepp és cefre veszi körül, ezért nehezen megközelíthető. A turisták egy része helikopterrel érkezik, míg más kalandvágyó típusok három napos utazásra számíthatnak a legközelebbi faluból. Annak ellenére, hogy a hely egy turisztikai attrakció, egyelőre még igen kevesen ismerik.

(Promotions)

(Borítókép: Táj. Fotó: Getty Images)