Nagyon kevés azoknak a lehetséges forgatókönyveknek a száma, amelyek szerint ismét sor kerülhet a két jelenkori futball-legenda, Cristiano Ronaldo és Lionel Messi összecsapására. Íme a nap képe!

Csütörtök este a rijádi Fahd Király Stadionban Cristiano Ronaldo csapatkapitányként vezette a szaúdi All Star válogatottat, amely a Lionel Messivel felálló Paris Saint-Germain csapatát látta vendégül.

A mérkőzés igazi gálahangulatban indult, ugyanis a nézők már az elején egy gyors gólváltásnak lehettek szemtanúi. Ki más talált volna be, mint Lionel Messi és Cristiano Ronaldo?! Az utóbbi évtized két vitathatatlanul legnagyobb játékosa egymás után zörgette meg a hálót: a harmadik percben Messi rúgott gólt, majd Ronaldo büntetőből egyenlített. CR7 az első félidőben még egy góllal vetette észre magát.

Ilyen izgalmakat feltehetően utoljára élhettünk át a képernyő előtt, ugyanis nagy rá az esély, hogy jó darabig nem látjuk újra egy pályán a két nagyágyút, ugyanis Ronaldo a szaúdi ligában játszik, amely nemzetközi szinten az ázsiai BL-ben szerepel, míg Messi a francia bajnokságban és az UEFA Bajnokok Ligájában rúgja továbbra is a bőrt. A két sztár csakis válogatott mérkőzéseken találkozhat újra, illetve ha mindkét csapat bejut a következő, minden évben megrendezendő FIFA klubvébére. Ehhez azonban a PSG-nek és az Al-Nassr-nak is meg kéne nyernie a saját maga BL-sorozatát. Szerencsés sorsolás mellett a legközelebbi, válogatott csapatok közötti világbajnokságon lehetne még rá esély, hogy egy pályán lássuk Ronaldót és Messit, ám a következő, 2026-os vébén előbbi 40, míg Messi 38 éves lesz, így közel sem biztos, hogy még aktívak lesznek.

Nagy eséllyel tehát utoljára láthattuk őket egyazon pályán futballozni. 

(Borítókép: Lionel Messi és Cristiano Ronaldo talán utoljára léptek együtt pályára. Fotó: Yasser Bakhsh/Getty)