Nem kevesebb, mint ezer dollárt, vagyis 364 ezer forintot fizet egy matracokkal foglalkozó cég annak, aki vállalja, hogy három hónapon keresztül különféle sajtokat eszik, majd ezt követően rögzíti alvási szokásait.

Minket üldöző szörnyek, zuhanás, különféle egzotikus betegségek: a rémálmok nem válogatnak, nekünk pedig sokszor fogalmunk sincs arról, mi okozza azokat. Erre próbál most rájönni a Sleep Junkie nevű matrackereskedő cég, amely egy három hónapon átívelő kutatásban vizsgálná a jelentkezők alvási szokásait. Feltételezésük szerint az evés valamilyen formában közrejátszik a lidérces álmok kialakulásában, amiért egészen pontosan a lefekvés előtti sajtfogyasztást teszik felelőssé. 

Hogy rájöjjenek, valóban okoz-e rémálmokat az esti sajtevés, olyan 21 év fölötti, egészséges tesztalanyokat keresnek, akik szeretik a sajtot és szeretnek aludni. A beválasztott jelentkezők fejenként ezer dollárt, vagyis 364 ezer forintot kapnak.

A résztvevőket mindössze arra kérik, hogy az esettanulmány ideje alatt számoljanak be az álmaikról, valamint rögzítsék alvásminőségüket és energiaszintjüket – ez utóbbiakhoz egy okosóra lesz a segítségükre. A jelentkezés során fontos szempont továbbá, hogy a pályázók jó íráskészséggel rendelkezzenek, szeressék a különféle sajtokat, vállalják, hogy a kutatás ideje alatt egyedül alszanak, valamint nem tej- vagy laktózérzékenyek. A részvételre február 10-ig lehet jelentkezni.

(Roadster)

(Borítókép: Alvó férfi. Illusztráció: Getty Images)