Egy Airbus A321neo repülőgép festésének megtervezésére hirdet pályázatot a WizzAir: a nyertes dizájner műve részben vagy teljes egészében fellelhető lesz a repülőn.

A fenntarthatóság fontosságára tervezni felhívni a figyelmet legújabb pályázatával a WizzAir. A diszkont légitársaság tárt karokkal várja az olyan kreatív tehetségek dizájnterveit, akik számára fontos a környezetvédelem. A beérkező munkák közül a nyertes pályázat alapján alakítják majd egy A321neo repülőgép külsejét.

A pályázatra február 12. éjfélig várják a jelentkezéseket a liverydesign@wizzair.com e-mail címen a verseny feltételeinek és a leadási útmutatónak megfelelően. Az eredményhirdetést követően a győztes terv nemcsak, hogy látható lesz a légitársaság egyik repülőgépén, de készítője egy 2 ezer euró értékű utalványt is kap –  írja az Airportal.hu.

Évről évre zöldebb

A Wizz Air a világ egyik legfiatalabb flottájával és Európa legalacsonyabb szén-dioxid-intenzitásával arra törekszik, hogy a légiközlekedés legzöldebb választása legyen. Az utaskilométerenként számított átlagos szén-dioxid-kibocsátása 2022-ben mindössze 55,2 gramm volt, amely 15,4 százalékkal alacsonyabb a 2021-es évhez képest, és a valaha mért legalacsonyabb értéke egy naptári év alatt.

A légitársaság kiemelt célja, hogy 2030-ig a karbonkibocsátását további 25 százalékkal csökkentse, fenntarthatósági stratégiájának kulcsfontosságú eleme a flottájának megújítása A321neo típusú repülőgépekkel.

(Borítókép: Illusztráció. Forrás: Getty Images)