A magyarok autóhasználati szokásairól készített felmérést az OTP Mobil. A kérdezők arra voltak kíváncsiak, hogy a növekvő üzemanyagárak milyen mértékben befolyásolják az embereket abban, hogy más alternatívát válasszanak.

Sokan helyzettől függően választanak az autós és tömegközlekedés között, többségüket nem az üzemanyagárak változása befolyásolja – derült ki az OTP Mobil friss, a Simple alkalmazást használók körében végzett kutatásából.

Mint az a válaszadásokból kiderült, az appot használók 75 százaléka benzines autóval közlekedik, közel felük pedig több kocsival is rendelkezik. Kétharmaduk 10 ezer kilométernél, míg 11,5 százalékuk 30 ezer kilométernél is többet autózik évente.

via GIPHY

Ötvennégy százalékukat egyáltalán nem befolyásolja az üzemanyagok árának változása, ezért a többség nem tervez változtatni autózási szokásain.

Hogy volán mögé ül, vagy tömegközlekedési eszközt választ, azt a kitöltők 51 százaléka az adott helyzettől függően dönti el. A felmérés adataiból jól látszik, hogy sokan az árak változása ellenére is az autós közlekedést választják, vannak viszont, akik emiatt inkább más alternatíva után néznek.

(HáziPatika.com)

(Borítókép: Garázsban parkoló autó. Illusztráció: Getty Images)