Megszólalt az a pomázi fiú, akit elütött a HÉV.

Matyi egy szokványosnak hitt őszi reggelen indult el az iskolába Pomázról, amikor majdnem véget ért az élete. A fiatal fiú éppen zenét hallgatott és nem vette észre a közeledő szerelvényt.

Nagyon fáradtam indultam iskolába, mert egész éjjel nem aludtam, annyira köhögtem. Éppen zenét hallgattam, be volt dugva a fülem, és félálomban voltam, ezért nem vettem észre, hogy jön a HÉV-szerelvény

– mesélte Matyi, aki a baleset következtében azonnal elájult.

A fiúnak vannak homályos emlékei arról, hogy a vonat alatt fekszik és a tűzoltók másznak felé, illetve pár képkocka arról, hogy beviszik őt a mentőhelikopterbe és a műtőbe, majd pedig teljes képszakadás. Arról egyáltalán nincsenek emlékei, hogy a komában mi történt vele, de szinte sorszerű módon a születésnapján tért magához. Szülei és testvérei mellett barátnője is kitartott mellette.

„A kedvesemnek csak az nem tetszik, hogy 20 centivel rövidebb a hajam, és 30 kilóval kevesebb vagyok... Ilyen sokat fogytam a kómában. De nem zsírt adtam le, hanem színtiszta izmot. A hobbim a testépítés volt, remélem, idővel a konditerembe is visszatérhetek.

Most 60 kiló vagyok, de a műtétek hatására nőttem 5 centit

– fejezte be Matyi, akinek szerencsés esetben az iskolában sem kell évet ismételnie, az osztályozóvizsgáit májusra tűzték ki.

(Borítókép: HÉV. Illusztráció: Nagy Tamás: Index)