Alexandru Baluta 15 másodperc alatt, gyors egymásutánban kapott két sárga lapot, majd mehetett az öltözőbe.

A Puskás Akadémia a Mezőkövesd vendégeként lépett pályára az NB1 első tavaszi fordulójában a hétvégén. A meccsen végül tíz perccel a rendes játékidő vége előtt előnybe került a Mezőkövesd. A Puskásnak szorított az idő, ám nem sikerült betalálniuk ellenfelük hálójába. Sőt, a hajrában a Mezőkövesdnek volt több veszélyes lehetősége is lezárni a találkozót, az eredmény azonban nem változott.

Ahogy az egy ilyen szoros mérkőzésen lenni szokott, egyre inkább megszaporodtak a szabálytalanságok, töredezetté vált a játék, ám mégis előjel nélküli volt, amit Alexandru Baluta, a Puskás játékosa csinált. A négy perc hosszabbításból már három elment, amikor a román csatár nem akart megfelelő távolságra menni a labda elől egy szabadrúgásnál. Miután a játékvezető felszólítása ellenére sem tartotta magát a szabályokhoz, Baluta sárga lapos figyelmeztetést kapott. A szabadrúgás elvégzése után a román játékos rögtön akcióba lendült: úgy támadta meg ellenfelét, hogy a labda mozgását teljesen figyelmen kívül hagyva, odarúgott ellenfelének.

Az eset után Andó-Szabó Sándor sporttárs piros lappal kiállította a renitens idegenlégióst. 

Baluta akciójával ráadásul rengeteg értékes időt is veszített a Puskás, így teljesen elfogyott a játékidő, a Mezőkövesd pedig megnyerte a párharcot. A Puskás AFC edzője, Hornyák Zsolt bizonyára nem fogja megdicsérni futballistáját.

(Borítókép: Alexandru Baluta. Fotó: Niall Carson - PA Images/Getty)