Korábban II. Erzsébet királynő halálát is megjósolta Craig Hamilton-Parker brit médium. A jós ezúttal a harmadik világháborút vetítette előre.

Újév második napján Gazsi Gizi a TV2 Mokka stúdiójában vetett kártyát. Mint azt a Velvet akkor megírta, a magyar jósnő is előrevetítette a harmadik világháború lehetséges eljövetelét. Pontosan úgy fogalmazott: „van esélyünk arra, hogy befejeződik [az orosz-ukrán háború], de ha mégsem, akkor világháború lesz”. Mint elmondta: 2023 egy úgynevezett hetes év, ami megújulást hoz. Ez azonban rajtunk, embereken múlik, akik jelenleg túlságosan is ellenségesek vagyunk egymással. Ha ezen képesek vagyunk változtatni, az idei év a felvirágzás éve lehet. 

A kettő közül a baljósabb verziót látja bekövetkezni az a brit médium, aki II. Erzsébet királynő halálát is pontosan megjósolta. Az azóta modern Nostradamusnak nevezett Craig Hamilton-Parker szerint egy borzalmas tajvani baleset következményeként kirobban a harmadik világháború. 

A férfi azt állítja, hogy egy véletlen tengeralattjáró- vagy vadászrepülő baleset lehet a kiváltó oka a globális méretű konfliktusnak, amely rányomja a bélyeget a következő két évre.

„Egy ideje már mondom, hogy úgy érzem, konfliktusok lesznek Tajvannal kapcsolatban. Ez szerintem idén meg fog történni. Ezek véletlenekből kirobbanó konfliktusok lesznek, valamilyen furcsa ütközés vagy incidens lesz” – idézte a látó szavait a DailyStar cikke nyomán a Bors.

Az ázsiai térségben tetőfokára hágott a feszültség a közelmúltban: Kína azt állítja, hogy Tajvan a területének része, míg Tajvan függetlennek tekinti magát. Az Amerikai Egyesült Államok Tajvant támogatja, ami azt jelenti, hogy az ázsiai országok közötti konfliktus drámai szintre fajulhat. A jós szerint ebből akkora háború lehet, amely mellett az orosz-ukrán konfliktus eltörpül majd.

Kína mellé áll majd Oroszország, de nem azért, hogy segítse. A háború azzal zárul majd, hogy Kínát több államra osztják szét, soha többé nem lesz már az a nagy osztatlan Kína, amit most ismerünk.

(Borítókép: Nukleáris fegyverek. Illusztráció: Getty Images)