Egyes úti célokat sok világjáró lehagy a listájáról, mert azokat csak hajóval lehet megközelíteni. A tengeri utazóknak ugyanakkor kifejezetten kapóra jöhetnek ezek a kalandok.

Spitzbergák gleccserek

Való igaz, hogy a helyszínre repülővel is el lehet jutni, de a magasba törő gleccserek közti ingázást csakis hajóval lehet megoldani. Emellett a fókák és a bálnák legjobb eséllyel a hajók mellett bukkannak fel, így látható távolságban lehet megcsodálni őket.

Maddalena archipelago

A 62 elszórt szigetből álló helyszín igazi csodája nem feltétlenül a tengerszint fellett van. Bár a turistákat a Maddalena archipelagohoz a víz tisztasága és az öblök látványosága csábítja, érdemes búvárfelszerelést is bekészíteni az útra.

Raja Ampat Regency

Aki kedvet kapott a búvárkodáshoz, annak tökéletes célpont lehet még az 1500 apró szigetből álló búvárparadicsom. Közkedvelt helyszín a turisták körében, mivel a víz viszonylag langyos és olyan ritka élőlények lakják, mint például a fekete rája vagy a tengeri csikóhal.

Navaggio-öböl

Ez az öböl a görögországi Zakinthosz szigetének távoli északnyugati részén található, ezért csakis hajóval lehet megközelíteni. A helyszín legfőbb látványossága egy 1980-ban odavontatott hajóroncs és a mediterrán homokos tengerpart.

Surin szigetek (Ko Surin Nuea)

Thaiföld számos látványos szigete népszerű a turisták körében, ám pont emiatt ezek a helyek gyakran túlzsúfoltak. A Surin szigetek kivételt képeznek, mivel kizárólag lakóhajókkal lehet megközelíteni azokat. Akik célt érnek, őket dzsungelekkel kerített gyönyörű öblök és strandok várják.

 (Independent)

(Borítókép: Hajóút. Illusztráció: Getty Images)