Hakim Ziyech-nek főhet a feje, miután a klubja egy átigazolás során elrontotta a papírmunkát.

Angol sajtóhírek szerint a Chelsea FC és a Paris Saint-German FC kedden késő este aláírta a papírokat Hakim Ziyech párizsi kölcsönszerződéséről. A szélső támadó fél évre került volna át a francia csapathoz, amely opciós joggal nyáron végleg megvásárolhatta volna a játékost. 

Ekkora szinten azonban szokatlanul nagy hiba történt: a felek elrontották a papírmunkát és nem sikerült határidő előtt benyújtani a dokumentumokat regisztrációra. Mivel az átigazolási időszak tegnap, vagyis január 31-én lejárt, így meghiúsult a kölcsönbe vétel.

A hírek szerint a londoniak szúrták el a folyamatot: a Chelsea állítólag három alkalommal is hibásan küldte el a szükséges dokumentációt, mígnem kifutottak az időből.

A többszörös angol bajnok klub egyelőre keresi a jogi lehetőségeket, hogy így is távozhasson tőlük Ziyech. Ez azért is lenne fontos a Kékeknek, mert rengeteg játékost szerződtettek télen, ezzel magukra haragítva az UEFA-t. Ziyech vélhetően szintén nem örül a kialakult helyzetnek, ugyanis már régóta pályán kívülre szorult a Chelsea-nél. A marokkói játékos többször is kijelentette, hogy örömmel távozna. Januárban hallani lehetett az AS Roma, valamint az AC Milan érdeklődéséről is, ám a játékos végül a PSG mellett tette le a voksát. Könnyen lehet, túl későn...

(Borítókép: Hakim Ziyech. Fotó: Laurence Griffiths/Getty)